Коалицията Продължаваме Промяната - Демократична България представя проекта си за конституционни промени. Сред

...
Коалицията Продължаваме Промяната - Демократична България представя проекта си за конституционни промени. Сред
Коментари Харесай

ПП-ДБ предлагат 24 май да бъде национален празник

Коалицията " Продължаваме Промяната - Демократична България " показва плана си за конституционни промени. Сред предложенията 24 май да стане народен празник на България.

" Представяме съответните текстове с промени в Конституцията, зад които застава ПП-ДБ. С сътрудниците от " Правосъдие за всеки " тези текстове бяха направени. Те стъпват и на едно по-широко политическо единодушие за едно изменение в Конституцията, и се надяваме, че те ще се появят в Държавен вестник ". Това съобщи съпредседателят на ПП-ДБ Христо Иванов. Политическа партия и Демократична България показват плана си за промени в Конституцията, предаде БГНЕС.

Иванов добави, че тези промени са в следствие от дългогодишно изпитание: " Тези текстове бяха обсъждани на разнообразни равнища в Народното събрание с сътрудниците от ГЕРБ и Движение за права и свободи ", заяви още той и добави, че това е законопроект, който третира " нужното преструктуриране на правосъдната власт и на модела на нейното ръководство посредством делене на Висш съдебен съвет и ограничението на безконтролната власт на основния прокурор във допустимо най-голяма степен ".

Законопроектът включва и самостоятелна конституционна тъжба, както и мандатност за кмета на общини, с цел да се пресечен едни избрани трендове на феодализация.

В представянето се включиха и представители на самодейността " Правосъдие за всеки ".

Във вторник ръководителят на самодейността Велислав Величков се срещна в Народното събрание с Кирил Петков и Христо Иванов и тогава разгласи, че обединението ще внесе собствен обособен проект за промени в главния закон, поради " клопки " в концепциите на Движение за права и свободи за такива промени, засягащи правосъдната власт.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР